Yleisiä toimintakäytänteitä

Lammastarha on avoinna maanantaista perjantaihin klo 7:30–16:30. Joustamme vanhempien työtarpeen mukaan aukioloajoissa, mutta ilmoitathan kuitenkin siitä ajoissa. Pidempiaikaisista muutoksista on hyvä jutella päiväkodin johtajan kanssa.

Esiopetus noudattaa koululaisten loma-aikoja. Päiväkoti on kiinni pyhäpäivinä sekä joulun ja uuden vuoden välipäivät. Ilmoitathan henkilökunnalle ajoissa lapsesi lomista ja poissaoloista. Toivomme, että ilmoitatte myös yllättävistä lapsesi vapaapäivistä ja sairastumisesta henkilökunnalle soittamalla tai tekstiviestillä (044-7220455, 044-7220454).

Hoitosuhdetta ei voi katkaista lomien takia. Vuodessa on mahdollista pitää yksi kuukausi lomakuukautena. Se voi olla mikä tahansa kokonainen kuukausi vuodesta. Heinäkuussa päiväkoti on tarpeen mukaan auki tai hoito järjestetään päivystävässä päiväkodissa.

Sairaustapauksissa sisaruksista myös terveet jäävät kotiin tartuntojen välttämiseksi (ei koske esiopetusta ajalla 8.30-12:30). Sairastamisen jälkeen yksi terve päivä vietetään kotona leväten ja keräten voimia päiväkodin touhuihin. Lapsen terveydentilaa arvioidessa on tärkeää muistaa, että päiväkodissa ollessa lapsen tulee kyetä osallistumaan toimintaan ja ulkoiluun.  Infektioiden välttämiseksi pesemme kädet päiväkotiin tullessa, ulkoilun jälkeen sekä ennen ruokailua.

Kokopäivähoidon lisäksi tarjoamme osa-aikaista hoitoa, katso tarkemmin kaupungin päivähoidon sivuilta. Hoitopäivät tulee ilmoittaa sitovasti kuukaudeksi eteenpäin viimeistään viikkoa ennen kuukauden vaihtumista. Käyttämätön hoitopäivä esim. loman tai sairauden vuoksi lasketaan käytetyksi hoitopäiväksi.

Niin sanotulla virikepaikalla oleva lapsi voi sopimuksen mukaan olla päiväkodissa kello 8.30-12.30.

Mikäli perheen yhteystiedot muuttuvat, pyydättehän täytettäväksi uuden hoitosopimuslomakkeen!